Održana vršnjačka edukativna radionica za mlade ,,Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja“

Lokalne vesti - Petak 26.05.2023 - 13:53

U sali Načelstva održana je vršnjačka edukativna radionica za mlade ,,Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja“, koju je vodila Slavica Nikolić, samostalna savetnica u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Ona je prisutne najpre podsetila da je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa  Populacionim  fondom  UN u Srbiji u 2022. godini započeo lokalnu  kampanju „Tvoje telo je tvoje. I na netu i u stvarnom svetu“ po gradovima u Srbiji.
 
,, U ovoj godini nastavljamo sa ovom kampanjom, akcenat stavljamo na mlade i na njihovo učešće. S obzirom da su mladi najzastupljeniji u digitalnom prostoru, pokušaćemo da ih uključimo, kako bi oni na što bolji način preneli svojim vršnjacima znanje o ovim fenomenima, njihovim posledicama, kao i o načinima na koji mogu da se zaštite.
 
Cilj kampanje je podizanje svesti o rodno zasnovanom nasilju počinjenom posredstvom tehnologije i njegovim posledicama. Održane su prve dve radionice, u Kragujevcu i Bujanovcu, a treća je ovde  u Vranju.
U septembru se nastavljaju radionice, preostale tri koliko je planirano ovom kampanjom u 2023. godini. “, istakla je Slavica Nikolić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: