Odžačari u haosu

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.10.2013 - 10:56

Dimničari u Vranju ovih dana imaju pune ruke posla.

odzacar-ilustracija foto:V.novosti odzacar-ilustracija foto:V.novosti

Deset hiljada dimnjaka u gradu čisti pet odžačara, a samo prethodnog vikenda Dimničarska služba vranjskog „Komrada“ primila je 60 poziva građana.

 

- U velikoj smo gužvi, ovo je vanredna situacija koja će trajati do 20. oktobra do kada  dimničari imaju i najviše posla. Po navici Vranjanci umesto po lepom vremenu odžake čiste uoči početka grejne sezone.

 

Godinama apelujemo da čišćenje dimnjaka mora biti redovnije i da takva praksa mora da se promeni, ali ne vredi – kaže  Perica Mikić, šef  Dimničarske službe u tom komunalnom preduzeću.

 

On objašnjava da je čišćenje dimnjaka izuzetno rizičan posao i da za sada dimničari za ovo zanimanje stiču interne kvalifikacije u okviru firme, jer u Srbiji ne postoji škola za to zanimanje.

 

Održavanje dimnjaka u Vranju košta 67 dinara na mesečnom nivou i ta usluga se plaća  uz račun za komunalije kao posebna stavka.

 

Pet dimničara koliko ih Vranje ima pokriva pet gradskih reona, a u  proseku zarađuje 24.000 dinara mesečno. 

 

Mikić kaže da cena održavanja dimnjaka nije povećavana u vranjskom „Komradu“ od 2011 godine.

 

Tatjana Stamenković

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: