Oglasila se Vlada: Pooštrene mere tokom VANREDNE SITUACIJE

Lokalne vesti - Sreda 01.07.2020 - 21:24

Vlada Republike Srbije propisala je u sredu posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Ograničen rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova FOTO: S. Tasić/OK Radio Ograničen rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova FOTO: S. Tasić/OK Radio
Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija.
 
Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova
 
Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera
 
U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica). 
 
U svim zatvorenim prostorima, obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra
 
Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.
 
Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije apeluju na građane Vranja da poštuju propisane mere Vlade RS čiji je osnovni cilj smanjenje broja zaraženih od virusa Covid 19 i očuvanje zdravlja stanovništva. 
 
Sve donete mere biće strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dixi
02.07.2020. , 02:17
A kladionice?