Ogromna dugovanja za komunalije

Lokalne vesti - Četvrtak 10.10.2013 - 11:29

Dugovanja građana i privrede javnim komunalnim preduzećima u Vranju iz meseca u mesec su sve veća, upozoravaju nadležni.

vranjska distribucija vranjska distribucija

Ubedljivo najviše građani duguju za struju, a direktor Elektrodistribucije Zoran Knežević kaže da samo domaćinstva duguju oko 3,5 milijarde, dok ostatak pripada pravnim licima.

– Dugovanja su prevelika i trenutno smo pokrenuli akciju reprograma dugovanja i do ovog trenutka smo sklopili 1734  ugovora sa dužnicima.

Od tog broja 99 je sa privrednim subjektima, dok je ostatak sa fizičkim licima. Ugovore o reprogramima ćemo potpisivati do kraja novembra ove godine – kaže Knežević.

On ističe da su samo u prethodnom mesecu na području Vranja podnete 63 krivične prijave zbog krađe struje, a da  je u prvih devet meseci ove godine podneto 900 prijava za to krivično delo.

Naplata dugovanja teško ide i u gradskom “Vodovodu” i komunalnom preduzeću “Komrad”.

- Naša potraživanja su trenutno 87 miliona dinara,a imamo 17 000 priključaka. Šaljemo opomene, nudimo mogućnost reprograma i trudimo se da smanjimo potraživanja – kaže direktor “Vodovoda” Krsta Janjić I dodaje da na visinu duga utiču nagomilana dugovanja privrednih subjekata među kojima su “Jumko” koji duguje za utrošenu vodu 207 miliona dinara, “Simpo” koji duguje 35 miliona, dok su dugovanja ostalih privrednih subjekata zajedno 38 miliona dinara.

Prema rečima direktora “Komrada” Dejana Ilića, to preduzeće beleži takođe milionska dugovanja. Od ukupnog duga koji iznosi 174 miliona, privreda duguje 82 miliona, a ostalo građani.

Svi sagovornici slažu se da nizak standard građana utiče na naplatu komunalija, ali I da ima onih koji puno zarađuju, a odbijaju da plaćaju komunalije.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: