OJT: Postupak protiv vaspitačice zbog smrti dečaka u vrtiću

Lokalne vesti - Četvrtak 02.02.2023 - 13:22

Zbog krivičnog dela „napuštanje nemoćnog lica“, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, u vezi smrti dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice.

Foto: Ministarstvo prosvete Foto: Ministarstvo prosvete

OJT će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

- Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodiće u tom pravcu - kažu iz OJT

Krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminulo je u Nišu, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima progutao žir.

Vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
odgovornost a ne zvona i praporci
02.02.2023. , 14:47
Ako ćemo pošteno vaspitačica snosi odgovornost ,jer ne može se u radno vreme kafenisati i ponašati se kao da nisi na poslu. A većina ih to radi. Dođu da odmore i na pokoju trač rubriku... Tu im toplo ,fino, a decu ko šiša.