Okrugli sto o manjinskim medijima

Lokalne vesti - Sreda 21.09.2022 - 12:52

U Bosilegradu će biti održan okrugli sto o značaju manjinskih medija

Foto:Glaspress Foto:Glaspress
Udruženje „GLAS“, u petak, 23. septembra, okupiće u Bosilegradu, predstavnike bugarskih manjinskih medija u Republici Srbiji na okruglom stolu, sa temom „ZNAČAJ MANJINSKIH MEDIJA“.
 
Ova debata se organizuje u okviru projekta „Onlajn platforma Glasspress“ od 2021. Koji je podržan po programu „Bugarska pomoćza razvoj“, od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske. Okrugli sto, odlagan više od godinu dana zbog pandemije, biće održan u petak (23.09.2022. godine) u 10 časova u maloj sali Doma kulture u Bosilegradu.
 
Neposredan povod za organizovanje ovog okruglog stola je želja da se proveri stvarno stanje manjinskih medija u Republici Srbiji, sa akcentom na bugarske manjinske medije, njihov značaj i probleme sa kojima se susreću u okviru svog delovanja.
 
Očekuje se da će na ovoj debati prisustvovati i predstavnici nadležnih institucija bugarske manjine u Republici Srbiji, koji su direktno uključeni u informisanje. Potvrđeno prisustvo predstavnika manjinskih medija mađarske, hrvatske, romske i albanske manjine biće od velikog značaja za razmenu iskustava i primenu dobre prakse u radu štampanih, elektronskih i onlajn medija na teritoriji Republike Srbije.
 
Prisustvo su najavili predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Iz Bugarske se očekuju predstavnici Izvršne kancelarije Bugara u inostranstvu.
 
Pozivi su upućeni bugarskim diplomatskim predstavništvima u Republici Srbiji, potpredsedništvu Republike Bugarske, kao i četvorici bugarskih Evroposlanika koji su tokom svog mandata posetili Bosilegrad.
 
Sastanak će zvanično otvoriti Njegova Ekselencija, ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji Petko Doйkov i koordinator BTA za bugarske medije u inostranstvu, gospođa Martina Gančeva.
 
 
 
OK Radio,Glaspress

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: