Olakšice za ugostitelje: Grad SMANJUJE DAŽBINE

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.04.2021 - 13:49

Na 35. sednici Gradskog veća, većnici su usvojili set mera privrednicima u oblasti ugostiteljstva i turizma, kako bi što lakše prošli kroz krizu izazvanu pandemijom virusa korona.

Naknade za bašte, skoro, pa džabe FOTO: OK Radio Naknade za bašte, skoro, pa džabe FOTO: OK Radio
Kako je istakla Danijela Milosavljević, portparol Gradskog veća, mere su usvojene na inicijativu gradonačelnika Slobodana Milenkovića.
 
Prva mera se odnosi na smanjenje naknade za korišćenje javnih površina i odnosi se na bašte kafića i restorana, otvorenog i zatvorenog tipa, i to za 90 odsto.
 
- Ideja je bila da se ugostitelji sasvim oslobode plaćanja ove naknade, ali je, zbog zakonskih ograničenja odlučeno da se ide sa maksimalnim mogućim smanjenjem – kazala je Milosavljević.
 
Takođe, usvojeno je i smanjenje boravišne takse za 8,3 odsto.
 
U sklopu mera za podsticaj razvoja turizma na teritoriji grada Vranja, usvojene su izmene odluke o naknadama za usluge koje pruža Gradska uprava, a kojom se briše naknada takse za fizička lica, koja traže kategorizaciju objekta za smeštaj turista.
 
Procena je da će, usled primene ovih mera, gradski budžet biti „lakši“ za oko 9 miliona dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: