Oprez: Ko se igra VATROM, plaća VATROGASCE plus KAZNU i to nije sve

Lokalne vesti - Utorak 16.07.2019 - 10:48

Iz Kancelarija za vanredne situacije grada Vranja upozoravaju da se u letnjem periodu, usled visokih temperatura, povećava opasnost od izbijanja požara.

Ukoliko uočite požar odmah zovite 193 FOTO: vranje.org.rs Ukoliko uočite požar odmah zovite 193 FOTO: vranje.org.rs
U cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti i izbegavanja eventualnih posledica, Кancelarija za vanredne situacije upozorava sve građane da ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije pravilno uskladište
 
Spaljivanje strnih useva, smeća i biljnih ostataka zabranjeno je Zakonom o zaštiti od požara
 
Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima
 
Lice koje je izazvalo požar dužno je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom.
 
Novčana kazna za prekršaj za fizička lica je 10.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara
 
Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje žetvenih ostataka, gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi, u periodu od tri godine. 
 
Ukoliko uočite požar trebalo bi odmah da obavestite vatrogasnu jedinicu na broj 193.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: