Opštinari štrajkuju zbog "Jumka"!

Lokalne vesti - Sreda 15.01.2014 - 22:37

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić primio je u sredu delegacije reprezentativnih sindikata vranjskog “Jumka” koji su u štrajku.

Jumko Vranje Jumko Vranje

U pregovorima koji su trajali više od sat vremena postignuto je potpuno jedinstvo po pitanju zahteva zaposlenih.  

- Već u četvrtak u Beogradu ću imati razgovore sa svim relevatnim faktorima vezanim za rešavanje ozbiljnih i nagomilanih problema u “Jumku”.

Do sada smo nekoliko puta upućivali dopise resornim ministrima, ali nismo dobili konkretne odgovore.

Iz tog razloga ponovo ćemo se obratiti premijeru Ivici Dačiću i ministrima Jovanu Krkobabiću i Saši Raduloviću, i kada je u pitanju overa zdravstvenih knjižica i kada su u pitanju isplate zarada.

Osim zahteva, i u direktnom kontaktu zakazanom za sutra sa državnim funkcionerima, učinićemo sve da rešimo probleme u ovoj kompaniji.

Ono što zaposleni traže je sasvim realno i prihvatljivo, a s obzirom da je država većinski vlasnik kompanije ona mora i da ispunjava svoje obaveze prema njoj – istakao je Antić.

On je dodao da je situacija krajnje nepodnošljiva i da lokalna samouprava ne može dozvoliti da radnici budu prepušteni sami sebi.

- U potpunosti podržavamo njihove zahteve i tražimo i od menadžmenta kompanije da iznese svoj stav.

Dogovorili smo se da se štrajk ne radikalizuje, a ukoliko do petka ne dobijemo odgovor svi zaposleni u javnom sektoru stupiće u jednočasovnu obustavu rada u znak solidarnosti sa radnicima “Jumka”.

Pridružićemo se njihovoj borbi za ostvarenje svojih prava, koja su garantovana Ustavom.

Koraci koje smo preduzimali i aktivnosti koje planiramo da realizujemo u interesu su radnika, ali i cele lokalne samouprave i ovog dela juga Srbije.

Centralnim vlastima mora biti jasno da je ovaj deo zemlje najsiromašniji, da su radnici Jumka i svi zaposleni koji su zbog loše privatizacije ostali bez posla državljani ove zemlje, kao i da ovaj kraj ne sme više biti zapostavljen – saopštio je Antić.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: