OPTUŽNICA PROTIV VRANJANACA U RUMUNIJI: Nismo znali da vozimo kokain

Lokalne vesti - Utorak 16.07.2019 - 10:11

Rumunsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Todeta K. (50) i Nenada C. (43), vozača iz Vranja, zbog sumnje da su učestvovali u švercu tone kokaina, koji je u martu pronađen u prevrnutom brodu u delti Dunava u Rumuniji.

FOTO: EPA/Robert Ghement FOTO: EPA/Robert Ghement

Kurir prenosi navode rumunskih medija koji su imali uvid u optužnicu, dvojica Srba su na saslušanju ispričala "da nisu znali da u kamionima voze kokain".

- Rekli su da se međusobno ne poznaju. Na saslušanju su ispričali da su se u Bukureštu sreli sa trećim kolegom, koji im je predložio da prevezu slike i knjige, vredne 250.000 evra, do EU - prenose tamošnji mediji.

U optužnici protiv dvojice Srba tužilac je naveo i neverovatne detalje o tome kako su istražitelji uspeli da zaplene tonu čistog kokaina, koji je stigao iz Južne Amerike.

Naime, prema navodima optužnice, policiju su do kokaina dovela dvojica uhapšenih Vranjanaca i to nakon što su se posvađali na parkingu u okolini grada Tulče!

- Tode K. i Nenad C. vozili su dva kombija u kojima je bio kokain. Oni su 21. marta na parkingu jedne firme u Tulči iz tih kombija pretovarili pakete sa kokainom u "opelov" kombi.

Prilikom pretovara, njih dvojica su se posvađala, komentarišući da im je rečeno da je tovar težak više od tone, a da im količina koju su pretovarili deluje znatno lakše.

Tu njihovu raspravu čuo je jedan čuvar firme, koji je video da su dvojica muškaraca, pošto su napakovala pakete u "opelov" kombi, ostavila ključ na prednjem levom točku i otišla. Čuvar je tada uzeo ključ, otvorio kombi i uzeo jedan paket težak kilogram, koji je odneo u policiju. Potom je zaključao kombi i vratio ključ na točak
- piše u optužnici.

Kako se dalje navodi, dvojica optuženih Srba su se kasnije istog dana, 21. marta, vratila na pomenuti parking i odvezla kombi.

- Robu su usput pretovarili u drugi kamion, kako bi zavarali trag - piše u optužnici.

Sutradan, 22. marta, policija je u delti Dunava pronašla prevrnut brod sa 1.041 kilogramom kokaina. Ispostavilo se da je kokain istog sastava kao onaj koji je prethodnog dana čuvar doneo u policiju.

- Tada su uhapšeni Tode K. i Nenad C. Jedan je uhapšen dok je vozio kamion sa prikolicom. Međutim, u prikolici nije nađena droga, već samo toalet-papir i hirurške rukavice. Tako da je ostalo nejasno gde je ostavio kokain ivozio kamion sa prikolicom. Međutim, u prikolici nije nađena droga, već samo toalet-papir i hirurške rukavicz "opelovog" kombija. Drugi Srbin uhapšen je u automobilu, dok je pokušavao da pređe granicu sa Srbijom. Sa njim u automobilu bila su još trojica Srba - stoji u optužnici.

Nakon zaplene više od tone kokaina, vrednog 300 miliona evra, istražitelji su pokrenuli i istragu kako bi se utvrdilo ko je naručilac ove pošiljke. Prema operativnim podacima istražitelja, sumnja se da su ovu drogu navodno finansirale vođe škaljarskog i vranjskog klana. Odbegli Igor Dedović i Davor Trajković. Međutim, njihova imena nisu se našla u optužnici rumunskog tužilaštva.

 

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: