Osma "Noć muzeja"

Lokalne vesti - Četvrtak 15.05.2014 - 08:40

U Vranju će na tri lokacije u noći između subote i nedelje biti organizovana manifestacija “Noć muzeja”, osmu godinu za redom.

Ilustracija Ilustracija

Nela Dimitrijević, gradska većnica i Dragan Dejanović, direktor Narodnog muzeja u Vranju  najavili su bogat  kulturni program koji će se odvijati u Narodnom muzeju, Galeriji Narodnog muzeja i Muzej kući Bore Stankovića.

Svi događaji trajaće od 18 do 02 sata posle ponoći.

Posetioci će na Trgu Staniše Stošića moći da pogledaju izložbu fosilnih  ostataka biljaka i životinja iz perioda Paleozoika i Mezozoika, keramičkih lampi iz bronzanog doba i dvoseklih mačeva iz gvozdenog doba.

Biće priređen i muzičko scenski prikaz ,”Tonem” glumačke radionice Pozorišta “Bora Stanković".

U Galeriji Narodnog muzeja, posetioce očekuju izložba grafika švedske umetnice Marije Hed u maloj sali Galerije i postavka “Jugoslovensko - francuski” odnosi u organizaciji Istorijskog arhiva 31. januar u Vranju u velikoj sali Galerije.

U “Noći muzeja” na toj lokaciji biće organizovan i koncert  “Srpska solo pesma", a najavljeno je i gostovanje  Aleksandra Blatnika, karikaturiste iz Niša.

U Muzej kući Bore Stankovića biće izloženi novinski članci o osnivanju ovog spomenika kulture. Posetioci će biti u prilici da pogledaju projekciju filma “Bora pod okupacijom” iz arhive RTS-a.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: