Osuđenici pošumljavaju u čast SRPSKIH VOJNIKA

Lokalne vesti - Nedelja 02.12.2018 - 12:34

Vranje - Akcija pošumljavanja Srbije u okviru projekta "Jedno drvo za jednog ratnika" sprovodi se ove nedelje u Preševu, saopštile su Srbijašume.

"Jedno drvo za jednog ratnika" FOTO: Srbijašume
Sadnja je počela u utorak, 27. novembra, kada je posađeno 600 sadnica crnog bora u znak sećanja na srpske vojnike poginule u Prvom svetskom ratu
 
Do kraja akcije pošumljavanja na lokaciji Preševo u narednih nedelju dana biće ukupno posađeno 8.000 sadnica, najavljuju iz Srbijašuma.
 
Obeležavanje sto godina od početka Prvog svetskog rata (1914 -1918) počelo je 2014. godine kada je Ministarstvo pravde - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u saradnji sa JP "Srbijašume" i Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, pokrenulo širi društveni projekat pošumljavanja u Srbiji uz angažovanje osuđenih lica
 
- Projekat pod nazivom "Jedno drvo za jednog ratnika" predstavlja jedinstven vid obeležavanja stogodišnjice Velikog rata u Srbiji, i u to ime biće posađeno 1.300.000 sadnica - po jedno drvo za svakog poginulog srpskog vojnika.
 
Ovaj projekat ima za cilj da oživi sećanje na herojske žrtve srpskog naroda u Prvom svetskom ratu – kažu iz Srbijašuma.
 
U okviru socijalnog cilja projekta dobrovoljno radno angažovanje osuđenih lica treba da podstakne osećaj njihove korisnosti u društvu
 
Ovakvo angažovanje osuđenih lica kompatibilno je sa novim tendencijama u sistemu izvršavanja krivičnih sankcija - rad u javnom interesu - koji se izriče za lakša krivična dela i prekršaje.
 
Ekološki cilj projekta je povećanje površina pod šumama i to ima neprocenjiv značaj za očuvanje životne sredine, čiji kvalitet direktno zavisi od stepena šumovitosti.
 
U okviru projekta "Jedno drvo za jednog ratnika" od 2014. godine do danas posađeno je preko 1.200.000 sadnica
 
Projekat se završava u decembru ove godine kada će uz prigodnu svečanost biti obeležen kraj projekta i posađena i poslednja od 1.300.000 sadnica.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: