Otkazano prikazivanje BALKANSKE MEĐE u Bujanovcu

Lokalne vesti - Četvrtak 18.04.2019 - 10:20

Vranje - Produkcijska kuća Arhangel studios, Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića, saopštila je da je, prema raspoloživim informacijama, u ponedeljak u Domu kulture u Bujanovcu, bez obrazloženja, otkazano prikazivanje filma "Balkanska međa".

Poruka filma negovanje mira i razumevanja FOTO: Promo Poruka filma negovanje mira i razumevanja FOTO: Promo
Projekacija nije održana, iako je prethodno regularno bila zakazana, dok je za ovaj film postojalo veliko interesovanje publike, objašnjava u saopštenju Arhangel studios.
 
Kako se napominje, "ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane".
 
U saopštenju se ističe da film "Balkanska medja" šalje poruku o neophodnosti negovanje odnosa mira i razumevanja između Srba i Albanaca.
 
- Zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma - zaključuju u saopštenju Biković i Radonjić.
 
Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac, rekao je za "Novosti", da je kontaktirao sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem kako bi utvrdio da li iza otkazivanja stoje bilo kakve političke odluke, ali se ispostavilo da je to najverovatnije samostalna odluka direktora.
 
Direktor Doma kulture "Vuk Karadžić" u Bujanovcu, Jetmir Ismaili, od srede ne odgovara na pozive novinara, a njegovi zaposleni kažu da je na godišnjem odmoru.
 
Domaći film koji je izazvao veliko interesovanje publike "Balkanska međa", biće prikazan u Vranju u Sportskoj hali u četvrtak 25. aprila u 20 sati.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: