Otvaranje izložbe SUSRET U VRANJU

Lokalne vesti - Četvrtak 07.10.2021 - 10:24

U petak 08. oktobra, sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodnog univerziteta, biće otvorena izložba radova Dragana R.Todorovića i Irene Lazić pod nazivom „Susret u Vranju“

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Slike Dragana R.Todorovića, sa svojim smelim kolorističkim sudarima, energetskim nabojem, svetlosnim potencijalom, nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova, koji su u središtu pažnje umetnika.

Dragan R.Todorović rođen je 1956. godine u Ogoštu, Srbija. Doktorirao je na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Procesi koji se tu dešavaju su sada deo likovnog istraživanja umetnika.

Njegova dela do sada su prikazana na preko osamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i dvanaest samostalnih izložbi. Autor je dobitnik pet nagrada.


Irena Lazić rođena je 1974. godine u Trgovištu. Završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu,  i specijalizaciju iz oblasti Socijalne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Likovno stvaralaštvo započela je 1998. godine.Imala je 16 samostalnih i 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 28. oktobra.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: