Otvoren dečji festival Vreme radosti (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 17.05.2024 - 13:52

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, otvorio je u Gradskom parku dečji festival „Vreme radosti“, i tom prilikom istakao da je ovaj festival jedinstven u svakom smislu, jer okuplja decu i pleni svojom posebnošću.

Foto: OK Radio, M.Spirić Foto: OK Radio, M.Spirić
„Nijedan događaj, kao ovaj, ne donosi toliko radosti i iskrenih osmeha i zato je meni jedan od najdražih.
 
Veoma je važno da deca budu srećna, a za to moramo da se pobrinemo mi odrasli i pružimo im ljubav, pomoć, podršku i razumevanje. Deca su naša budućnost i zbog toga ih treba negovati s pažnjom i poštovanjem.
 
Mi smo u obavezi da se posvetimo njihovom zdravlju, sigurnosti, obrazovanju i vaspitanju.
 
Takođe, važno je da promovišemo njihova prava i da im pružimo priliku da se razviju u srećne i odgovorne članove društvene zajednice. Ovogodišnji festival ,,Vreme radosti“, kao i svi prethodni pažljivo je planiran, kako bi zadovoljio ukuse i interesovanja svoj deci.
 
A ja vam želim da pored toga što je ovo festival „Vreme radosti“, naredna dva dana budu i vreme osmeha, koji će odzvanjati Gradskim parkom, jer  ništa iskrenije i lepše od tog zvuka  na svetu ne postoji“, istakao je gradonačelnik.
 
Na samom početku nastupili su hor OŠ „Bora Stanković“ iz Tibužda, predškolci sa predstavom „Zelena bubamara“, Folklorni ansambl „Sevdah“ i dečji pesnik Žikica Dimitrijević. Van bine mališani su se zabavljali u Avantura parku, na Kreativnom ateljeu Kulturno-obrazovnog centra, na ŠAF-ovoj radionici Deca – Deci i na Dečjoj likovnoj koloniji.
 
U Gradskom parku za decu je pripremljen i dvorac na naduvavanje, karaoke, vožnja rolera, kao i nastupi Karate kluba „Vranje“ i Školice sporta.
 
Tokom današnjeg druženja pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice izložili su svoju opremu i vozila za sve radoznale mališane, dok će Hitna pomoć i Crveni krst organizovati druženje i u subotu.
 
Manifestaciju „Vreme radosti“ organizuje Predškolska ustanova „Naše dete“ sa Turističkom organizacijom, a pod pokroviteljstvom grada Vranja.
 
 
 

Foto Galerija

Dečji festival „Vreme radosti“

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: