Otvoren konkurs za Nagradu EU za istraživačko novinarstvo za 2024. godinu

Lokalne vesti - Četvrtak 23.05.2024 - 09:33

Otvorene su prijave za “Nagradu EU za istraživačko novinarstvo 2024”, kojom će Evropska unija nagraditi najbolje priče nastale u Srbiji tokom prethodne kalendarske godine. Nagradni fond za našu zemlju iznosi 10.000 evra, a priznanje se dodeljuje u okviru projekta „Jačanje kvalitetnog novinarstva na Zapadnom Balkanu i Turskoj II“. Nagrada ima za cilj da prepozna i predstavi izuzetna dostignuća u istraživačkom novinarstvu, kao i da poveća vidljivost kvalitetnih priča.

Foto:Promo Foto:Promo
Nagrada se dodeljuje na Zapadnom Balkanu (Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora, Kosovo*, Severna Makedonija) i Turskoj, a i ove godine se nagrađuju i najbolje regionalne priče.
 
Nagradni fond za nacionalna, kao i za regionalna priznanja iznosi 10.000 evra. U svakoj zemlji se dodeljuju trima najboljim pričama godine, a iznosi nacionalnih i regionalnih nagrada su 5.000 (za prvo mesto), 3.000 (drugo) i 2.000 (za treće) evra.
 
Svaki kandidat može da nominuje svoj rad za nacionalnu i/ili regionalnu nagradu, a maksimalan broj prijava po kandidatu je tri. Posebnost ovogodišnjeg konkursa je ta što članovi žirija nacionalnih takmičenja imaju ekskluzivno pravo da za regionalni konkurs predlažu priče koje smatraju relevantnima, čak i ako priča nije inicijalno nominovana za taj nivo konkursa.
 
Rok za podnošenje prijava je 13. jun 2024. godine do ponoći po srednjeevropskom vremenu, a svi zainteresovani mogu da saznaju više detalja i prijave projekat na linku. 
 
Kako biste preuzeli svu potrebnu dokumentaciju za Srbiju kliknite na:  potrebna dokumentacija za Srbiju.
 
Organizator nagrade je  Thomson Media, organizacija sa višedecenijskim iskustvom u razvoju medija i promociji medijskih sloboda na globalnom nivou.
 
Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi ga konzorcijum koji čine Balkanska istraživačka mreža – BIRN Hub, Centralnoevropski univerzitet (CEU) – Mađarska, Udruženje novinara (AJ) – Turska, Thomson Media (TM) – Nemačka, Univerzitet Goce Delčev Štip (UGD) – Severna Makedonija, Nezavisni sindikat novinara i medijskih radnika (SSNM) – Severna Makedonija, Asocijacija medija Jugoistočne Evrope (MASE) – Crna Gora i Balkanska istraživačka mreža Kosova (BIRN Kosovo).
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: