Otvorena "Evropska nedelja mobilnosti" u Vranju (Foto)

Lokalne vesti - Četvrtak 22.09.2022 - 13:41

Zbog situacije u gradu gde je veliki broj ulica u fazi rekonstrukcije odlučili smo da ne otežavamo saobraćaj koji je ionako opterećen ovih dana i ceo taj događaj odnosno nedelje Evropske mobilnosti sažemo u jedan dan i da danas okupimo kako mlade tako i stare i ukažemo na zdravi način života i kretanja.

Foto:OK radio Foto:OK radio
"Da ovom akcijom ukažemo da nisu samo automobili prevozna sredstva nego su tu bicikle, trotineti, roleri ali i sredstva javnog prevoza autobusi i taksi vozila. Tako da na taj način pokušavamo da udaljimo iz samog centra grada gde je samo zagušenje saobraćaja gde je i atmosfera zagađenija nego na periferiji da na taj način pomognemo i sebi i prirodi i samom gradu".
 
"Danas se obeležava ta manifestacija taj dan, savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja aktivan je tokom cele godine. Imali smo niz smotri, pre par dana je opet bila podela sedista za decu gde su bili prisutni roditelji koji voze decu . Na koji način se učestvuje u saobraćaju. Imamo rešavanje tekućih problema oko saobraćajnica oko samom toka saobraćaja mislim da savez u saradnji sa agencijom u bezbednost saobraćaja uz pomoć lokalne samouprave, gradonačelnika da odađujemo onako kako treba".
 
"Sama akcija ne samo u Vranju nego i na teritoriji Srbije , 30 gradova učestvuju u realizaciji ove manifestacije. Što se same Evrope i sveta tiče tu je 50 zemalja sa preko 3000 gradova koji obeležavaju od 16 do 22 septembra ovu nedelju mobilnosti i upravo ona od 2002 godine služi da se koriste ekološkija
sredstva prevoza. Da smo svedoci promene klimatskih uslova da nekako sami pomogenmo kako sebi tako i prirodi" rekao je pomoćnik gradonačelnika Marjan Stanković na otvaranju.
 
Za sve učesnike Savet za bezbednost saobraćaja pripremio je poklone, i to za predškolce svetloodbojne prosluke, za osnovce u nižim razredima kacige za rolere, a za starije učenike osnovnih škola, svetla za bicikle. Pokrovitelj manifestacije je Grad Vranje.
 

Foto Galerija

Dan bez automobila

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: