Otvorena likovna kolonija VRANJE 2019

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.07.2019 - 13:04

Likovna kolonija „Vranje 2019“ u organizaciji JU Narodni univerzitet Vranje a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, svečano je otvorena uz prisustvo učesnika i gostiju kolonije kao i velikog broja novinarskih ekipa.

Sa otvaranja izložbe. Foto: Promo Sa otvaranja izložbe. Foto: Promo

Koloniju je otvorila dipl.slikar Vesna Marinković-Stanković uz podsećanje na dugu tradiciju  ove kolonije i poželela uspešan rad svim učesnicima koji ovaj put dolaze iz Francuske, Bugarske, Hrvatske,Makedonije kao i domaći umetnici iz Beograda, Kosova Polja i Vranja.

Ove godine sa umetnicima će se družiti i stvarati i vranjski umetnici Nikola Nikolić, Mita Ristić i Zoran Đorđević.  Kolonija se završava u nedelju 28.jula, radovi nastali na ovoj  19-toj po redu koloniji biće izloženi u septembru ove godine.

Atelje u prostorijama Likovne radionice  će biti otvoren za sve zainteresovane građane koji žele da vide šta to umetnici stvaraju i upoznaju se sa njihovim umetničkim radom.

Tokom njihovog boravka u Vranju biće organizovani i prijem kod gradonačelnika ,obilazak kulturnoistorijskih znamenitosti grada, poseta manastiru Prohor Pčinjski, poseta Muzeju i spomen kuću Bore Stankovića.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: