Otvoreno takmičenje „Pažljivkova smotra“

Lokalne vesti - Četvrtak 09.05.2024 - 11:25

Predsednica Skupštine i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović, danas je u sali Omladinskog kulturnog centra otvorila Opštinsko takmičenje „Pažljivkova smotra“.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
„Cilj čitave organizacije i takmičenja je da što veći broj dece bude upoznat sa pravilima za bezbedno kretanje u saobraćaju.
Ovo je treća smotra na kojoj učestvuje grad Vranje, zajedno sa brojnim gradovima u Srbiji, a u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.
 
Nadam se da ćemo se i ove godine plasirati na republičko takmičenje, kao što smo i prethodne dve godine poneli tituli najboljeg grada.
 
Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji, deci želim puno uspeha na takmičenju, a pre svega da se bezbedno kreću u saobraćaju“, istakla je predsednica.
 
Tokom današnjeg dana po šest ekipa prvog i drugog razreda će se takmičiti u prvom i drugom polufinalu, a iz svakog polufinala po dve najbolje ekipe prolaze u finale.
Predškolci će imati prilike da pokažu svoje znanje na takmičenju u petak.
 
Svaku školu predstavlja tim od tri deteta, koja će kroz različite igre kao što su „Čik pogreši“, „Sveznalica“ i „Bezbedna putanja“ pokazati koliko su savladala pravila za bezbedno ponašanje u saobraćaju.
 
Za sve učesnike "Pažljivkove smotre" obezbeđene su i prigodne nagrade. Članovi ekipe koja osvoji prvo mesto dobijaju bicikle, dok će drugoplasirani i trećeplasirani dobiti tablete i trotinete.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: