Ovo su NOVE MERE POMOĆI koje je najavio Vučić, evo ko će dobiti NOVAC i KOLIKO

Lokalne vesti - Četvrtak 23.07.2020 - 11:00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć na RTS-u novi niz mera pomoći privredi pogođenoj pandemijom kovida-19.

"Sipaćemo još malo novca" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Evo ko može da računa na novac od države i koliko.
 
 
60 odsto minimalca
 
Vučić: Daćemo u naredna dva meseca, jul i avgust, za hrabre preduzetnike, mikropreduzeća, mala preduzeća, srednja preduzeća, po 60 odsto minimalca za sve njihove radnike.
 
Ne zato što nisu radili. Radili su! Hoćemo dodatno finansijski da pomognemo. Od frizera, obućara, do ljudi koji imaju svoje privatne kompanije za proizvodnju nameštaja. To je najšira mera, fantastična mera, velika mera!
 
 
Odlaganje plaćanja poreza i doprinosa
 
Vučić: Najmanje još jedan mesec ćemo odložiti plaćanje poreza i doprinosa. Pokušaćemo i još jedan mesec, ali ne mogu da obećam. To je važno za ugostitelje i turističke agencije.
 
 
Projekat “Moja prva plata”
 
Vučić: Posebno ćemo da finansiramo za novozapošljavanje srednjoškolca jednog, 9 meseci mi plaćamo 20.000 dinara. Za zapošljavanje jednog srednjoškolca za prvu platu. A za zapošljavanje fakultetski obrazovanog ili sa višom školom 24.000 dinara.
 
 
Moratorijum na otplatu kredita
 
Vučić: Razgovaraću sa Jorgovankom (Tabaković, guvernerkom NBS) i ona će izaći u naredna dva dana sa dodatnom merom moratorijuma na plaćanje kredita kako za pojedince, tako i za preduzeća. Barem na još dva meseca.
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: