Pad proizvodnje u "Alfi"

Lokalne vesti - Utorak 22.05.2012 - 09:17

Najveći srpski proizvodjač grejnih tela, vranjski „Alfa plam“, u prvom kvartalu ove godine beleži pad proizvodnje, realizacije i izvoza.

U kompaniji koja zapošljava oko 850 radnika, u periodu januar-mart povećana je samo produktivnost rada za 1,8 odsto, saopšteno je u "Alfi".
 
Vrednost proizvodnja od 1,41 milijardi dinara manja je za četiri odsto nego u istom periodu prošle godine.
 
To smanjenje pravda se padom broja radnika u proizvodnji od 405 na 380, kao i smanjenim brojem radnih dana od 58 na 55.
 
Tako je „Alfa plam“, stoji u saopštenju, u periodu januar-mart proizvela 38.062  grejna tela, što je za 0,8 odsto manje nego lane u istom periodu.
 
Ova, ukupno gledano, najuspešnija i najstabilnija vranjska firma, od izvoza je u prvom tromesečju prihodovala 1,6 miliona evra, što je manje za čak 26,6 odsto nego lane.
 
Prve nedelje aprila, dugogodišnji generalni i finansijski direktori „Alfe“, Velin Ilić i Vene Zdravković, nisu dobili podršku na Skupštini akcionara preduzeća.
 

Tada je, odlukom Odbora direktora kompanije, na mesto generalnog direktora „Alfa plama“ postavljen Goran Kostić iz British American Tobacca (BAT), a za izvršnog direktora Branislav Popović, dotadašnji direktor vranjske ekspoziture Privredne banke. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: