Paketi za novorođenčad DA NAS BUDE VIŠE

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.05.2021 - 10:40

Crveni krst Srbije i ove godine realizuje akciju "Paket za novorođenu bebu" sa motom "Da nas bude više" u nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja 2021. godine, sa željom da se priključi borbi protiv "bele kuge" i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Od osmog maja do danas u prva dva dana akcije u Porodilištu , rođeno je 7 beba od čega su dve devojčice i petoro je dečaka.

Akcija se tradicionalno sprovodi na teritoriji cele Srbije, uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji, uz direktnu podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Koncipirana je tako da sve bebe rođene u nedelji Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i njihove mame, budu obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice, koji bi sadržao pre svega Radosnicu Crvenog krsta, a prema mogućnostima biće obogaćivan sa artiklima poput bebi kozmetike i osnovne bebi opreme, saopštavaju iz ove organizacije.

Vranjskom Porodilištu na odeljenju Ginekologije, opredeljeno je 45 poklon - paketa za mame i bebe rođene u nedelji Crvenog krsta, što samo ukazuje na značaj Zdravstvenog centra Vranje kao regionalnog centra i Porodilišta gde se zaista rađa mnogo beba sa teritorije  Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja.

Crveni krst na teritoriji cele Republike Srbije ovim povodom svake godine inicira akcije solidarnosti kojim se pozivaju pojedinci i grupe da uzmu učešće u akciji i daju doprinos obezbeđivanjem donacija za ovu namenu, te će u zavisnosti od odziva, zavisiti i sam sadržaj paketa. Kada je način realizacije u pitanju, epidemiološka situacija ove godine ne dozvoljava realizaciju na način kako je to bila praksa prethodnih godina, da se porodiljama i novorođenim bebama poklon paketi predaju u samom porodilištu. Crveni krst Srbije u nastojanju da se akcija svakako sprovede uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima, ovogodišnju realizaciju koncipirao je na sledeći način.

Porodilje koje su na svet donele bebe u periodu od 8. do 15. maja 2021. godine, biće informisane o akciji u samom porodilištu i pozivane da se po izlasku u određenom roku koji neće biti kraći od jednog meseca jave svom lokalnom Crvenom krstu i na bezbedan način preuzmu simboličan poklon dobrodošlice. S tim u vezi Crveni krst Srbije je izradio Pozivnicu za roditelje novoorođenih beba u Nedelji Crvenog krsta, sa svim relevantnim informacijama i uputstvima stoji u dopisu koji je Crveni krst srbije poslao Službi za ginekologiju i akušerstvo, Zdravstvenog centra Vranje.

U odnosu na isti period prošle godine u vranjskom porodilištu zabeležen je blagi porast novorođenih beba.

"U realizaciji akcije "Paket za novorođenu bebu", gde Vaše porodilište vidimo kao ključnog partnera u cilju najsvrsishodnije i uspešne realizacije, odnosi se na distribuciju pozivnica svim porodiljama u nedelji Crvenog krsta u samim porodilištima, jer se praktično samo na taj način obezbeđuje mogućnost dosezanja do ciljne grupe u celosti, istakao je Crveni Krst Srbije u dopisu navodeći da će  dostaviti
kovertirane pozivnice u procenjenom broju porođaja za tu nedelju, koje će biti dodeljene porodiljama na način koji je najpodesniji u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje su na snazi u borbi protiv kovida 19.

Na kraju, ali ne najmanje važno želimo da iskoristimo priliku ovog obraćanja da se zahvalimo Vašoj instituciji i svim profesionalnim i humanim ljudima koji je čine, na podršci u realizaciji ove akcije tokom svih prethodnih godina", istakntuto je u dopisu iz Crvenog krsta Srbije.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jelena
10.05.2021. , 15:30
Sramota, bruka i tuga! Penzionerima svako malo dajete pakete, vitamine, novac, a novorodjenoj deci radosnicu i ako neko donira mozda neku bebi kozmetiku. I ro ne svakom detetu nego samo onoj deci koja su rodjena u odredjenoj nedelji. Pa znate kaf ce nas biti vise, NIKADA. I ne treba da nas bude, narod kome su bitnije penzosi od dece treba da izumre.