Pare, pare, pare, pa BORINA NEDELJA

Lokalne vesti - Petak 10.03.2017 - 09:17

Dve nedelje pre otvaranja „Borine nedelje“ još uvek nema dogovora između organizatora, Književne zajednice „Borisav Stanković“ i gradskog rukovodstva oko podrške ovoj značajnoj kulturnoj manifestaciji.

Mihailović i Stanković FOTO D. Ristić/OK Radio Mihailović i Stanković FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema ranijim stavovima rukovodstva Grada, lokalna samouprava želi da podrži ovu manifestaciju, ali svoju podršku mora i da uokviri zakonskim rešenjima.

Zbog toga je Gradsko veće donelo odluku da organizator mora sredstva da zatraži putem gradskog konkursa za projekte iz kulture, prema kojem je za sve projekte izdvojeno ukupno 2,5 miliona dinara.

Većnici su obećali i dodatnu pomoć od milion dinara specijalno za „Borinu nedelju“.

Međutim, Miroslav Cera Mihailović ocenjuje da ta sredstva neće biti dovoljna za organizaciju jedne ovako renomirane manifestacije.

- Mi smo konkurisali na tom projektu iz oblasti kulture, ali time priča ne može biti završena.

Ja već više od mesec dana tražim razgovor sa gradonačelnikom, koji jedini ima mandat za donošenje krupnijih odluka, obratio sam se i pisanim putem, ali odgovora još uvek nema
– kaže Mihailović.

Prema njegovim rečima, dodela novca jeste značajna stavka, ali ne i jedini problem koji mora da se reši u dijalogu.

- Grad prema nama ima zaostala dugovanja još od prošle godine u iznosu većem od 1,2 miliona dinara.

Drugi veliki problem je i gde ćemo smestiti goste „Borine nedelje“, jer smo mi sudski izmešteni iz prostorija.

Zbog svega toga, trebalo bi sesti i ozbiljno porazgovarati o svim problemima sa kojima se suočava ovako značajna kulturna manifestacija, koja je odavno prerasla nacionalni značaj
– smatra Mihalović.

OK Radio je probao da stupi u kontakt sa gradskom većnicom za kulturu Zoricom Jović, ali je ona tokom dana bila zauzeta.

Prema njenim prethodnim najavama, Grad bi do početka manifestacije trebalo da isplati i zaostala dugovanja, a sve ostale odluke će morati da sačekaju eventualni dogovor Mihailovića sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem.

Mihailović kaže da i pored neizvesnosti koja protokom vremena raste, održavanje „Borine nedelje“ ne sme biti dovedeno u pitanje, tako da su organizacione pripreme u toku.

- Imam utisak da je ovde na delu politika svršenog čina, a to nije dobro.

Stvari će morati u najskorije vreme da se razreše
– zaključuje Mihailović.

Otvaranje ovogodišnje “Borine nedelje”, po tradiciji je zakazano za 23. mart, a manifestacija bi trebalo da traje do 29. marta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: