Peca Popović u Vranju: Učesnik i svedok ZAROBLJENOG VREMENA

Lokalne vesti - Utorak 11.12.2018 - 12:54

U četvrtak, 13. decembra u 18 časova, u Biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju, biće prikazan film "Zarobljeno vreme" koji govori o čuvenom rok novinaru Petru Peci Popoviću.

Priča o jednom čoveku, jednoj zemlji, jednom vremenu FOTO: Promo Priča o jednom čoveku, jednoj zemlji, jednom vremenu FOTO: Promo
Dokumentarni film "Zarobljeno vreme" je priča o jednom čoveku, jednoj zemlji, jednom vremenu, putovanje sa Pecom Popovićem kroz godine u kojima je rokenrol bio važan.
 
Posle prikazanog filma uslediće razgovor sa autorom Milanom Nikodijevićem i legendarnim Pecom Popovićem.
 
U filmu se pojavljuju najpoznatiji jugoslovenski muzičari o kojima je Peca Popović pisao i čije je karijere pratio, poput Kornelija Kovača, Gorana Bregovića, Žike Jelića, Momčila Bajagića-Bajage, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih.
 
"Zarobljeno vreme" je snimano u šest država, a ekipa je obišla Beograd, Kragujevac, Sarajevo, Skoplje, Herceg Novi, Zagreb i Ljubljanu.
 
Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti na ovom prostoru.
 
Petar Peca Popović jedan je od naših najpoznatijih muzičkih novinara, a prvi tekst je objavio 1967. godine.
 
Narednih pet decenija je posvetio pisanju o muzici u novinama i časopisima, ali i organizovanjem koncerata i popularizaciji rokenrola.
 
Neizbežni je akter svih velikih događaja i brojnih karijera najpoznatijih izvođača roka na prostoru nekadašnje Jugoslavije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: