PET MILIONA za UJEDE PASA u 2017.

U fokusu - Četvrtak 11.01.2018 - 09:26

Ujedi napuštenih i uličnih pasa su protekle godine gradsku kasu Vranja koštali oko pet miliona dinara, zvanični su podaci do kojih je došao OK Radio.

Povećan broj ugriza gradskog budžeta FOTO: OK Radio Povećan broj ugriza gradskog budžeta FOTO: OK Radio

Podaci kažu da je to blago povećanje zahteva i odštetnih iznosa u odnosu na prethodnu godinu kada je na osnovu 174 zahteva isplaćeno 4,5 miliona dinara.

Tokom 2017. godine, stručna komisija je razmatrala ukupno 218 zahteva naših sugrađana za odštetu usled ujeda napuštenih pasa, kaže za OK Radio gradska većnica za ekologiju, Marina Đorđević.

- Komisija je pozitivno rešila negde oko dve trećine prispelih zahteva i po tom osnovu je oštećenima isplaćeno oko pet miliona dinara.

Gro zahteva je rešen vansudskim poravnanjem, a nešto malo na osnovu sudskih presuda
– kaže većnica.

Do tužbi dolazi kada pojedinci nisu zadovoljni odlukom komisije, pa pribegavaju utuženju, ali iskustvo govori da sud potvrđuje komisijska rešenja ili odštetnu sumu poveća za najviše par hiljada dinara, kaže Marina Đorđević.

Po gradskom pravilniku usvojenom prošle godine, određena je maksimalna visina naknade od 50.000 dinara za punoletna lica i 70.000 dinara za decu.

Procenu zahteva vrši specijalizovana komisija u čijem radu učestvuju i lekari specijalisti.


Iako prošle godine nije bilo neuobičajenih zahteva za odštetu usled ujeda pacova, koza ili čavki kao ranije, komisija je, između ostalih, odbacila i četiri zahteva žrtava ujeda mačaka.

U međuvremenu, od poslednjeg sastanka komisije novembra prošle godine, lokalnoj samoupravi je pristiglo još 27 zahteva za odštetu koji će komisija razmatrati najverovatnije tokom naredne sedmice.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: