Petoškolci usred ČETVRTE INDUSTRIJSKE REVOLUCIJE, ostavljaju PORUKE ZA BUDUĆNOST

Lokalne vesti - Sreda 12.06.2019 - 10:59

Grupa učenika O.Š. "Svetozar Marković" iz Vranja posetila je republičku Kancelariju za informacione tehnologije i elektronsku upravu, gde su imali čas informatike.

Poseta Kancelariji za IT i eUpravu FOTO: ite.gov.rs Poseta Kancelariji za IT i eUpravu FOTO: ite.gov.rs
Blizu pedeset đaka od 3. do 8. razreda, među kojima su i nagrađeni učenici na mnogobrojnim republičkim takmičenjima iz nauke i tehnologije imali su priliku da posete i Državni data centar, da se upoznaju sa programiranjem i razvojem aplikacija, informacionom bezbednošću i instalaciji.
 
Direktor Kancelarije, doc. dr Mihailo Jovanović, održao je čas informatike i upoznao ih je sa poslovima koje obavlja Kancelarija.  
 
- Koliko su oni danas naučili od nas, mogu sa sigurnošću da kažem da smo i mi podjednako naučili
 
Važno je da svet gledamo njihovim očima, da se razvijamo u pravcu koji će oni nastaviti da prate i dalje grade - rekao je Jovanović.
 
O.Š. „Svetozar Marković“ iz Vranja posvećena je korišćenju savremenih tehnologija u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. 
 
Ekipa učenika 8. razreda koju čine Mateja Janjić, Petar Mitić i Ivan Veličković osvojili su prvo mesto u takmičenju „Bitka za znanje“
 
Bogdan Stefanović, učenik 8. razreda, državni je prvak iz istorije i treći je u Srbiji iz srpskog jezika, a Lazar Kostić, učenik 7. razreda osvojio je prvu nagradu na nedavnom republičkom takmičenju iz Tehnike i tehnologije, dok je učenica 5. razreda Ljiljana Anđelković osvojila drugu nagradu.
 
- Naša škola, kao jedna od škola obuhvaćena projektom „2.000 digitalnih učionica“, nastavu realizuje uz korišćenje digitalnih udžbenika i digitalnih obrazovnih sadržaja i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/2020 godini nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima
 
Uvođenjem savremenih tehnologija đaci svakako jesu više motivisani na časovima, znanje se bolje prenosi, uče se timskom duhu i kreativnosti. Jednostavno, učenje je postalo zabavno i lakše - istakla je Tijana Đokić, direktorka škole.
 
Poseta đaka realizovana je uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
 
Svoj trag osnovci iz Vranja ostaviće i u data-centru koji će tek biti izgrađen u Kragujevcu
 
U njegovoj vremenskoj kapsuli biće i njihove poruke za budućnost.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: