Piano summer postaje projekat EVROPSKIH RAZMERA

Lokalne vesti - Utorak 03.08.2021 - 10:42

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i umetnički direktor festivala ,,Piano summer” Zoran Imširović održali su konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen program ovog kulturnog događaja.

Od naredne godine u još tri države FOTO: vranje.org.rs Od naredne godine u još tri države FOTO: vranje.org.rs
"Piano Summer", koji se u Vranju održava šesti put, od velikog je značaja za razvoj i unapređenje kulture našeg grada, rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.. 
 
- Pored toga što je Vranje grad trube, vranjske gradske pesme, postao je prepoznatljiv i po ovom festivalu, koji je deo aktivnosti kojima je naš grad aplicirao ka UNESK-u i na osnovu čega je uvršten u mrežu kreativnih gradova za oblast muzika
 
U Vranju potoji veliki broj ljubitelja klasične muzike i godinama uzanazad imali smo priliku da uživamo u izvedbama izuzetnih pijanista - kazala je ona i pozvala sve Vranjance da prisustvuju koncertima i uživaju u narednim danima.
 
Zoran Imširović, umetnički direktor festivala, zahvalio se rukovodstvu grada na podršci i izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog boravka u Vranju. 
 
- Vranje je postal sinonim za ovaj festival koji je izrastao u projekat evropskih razmera, sa ciljem da poveže zemlje i narode Evrope kroz razmenu kultura
 
Zahvaljujući velikoj podršci Vlade Republike Srbije od naredne godine ,,Piano summer” biće održavan u Narodnom pozorištu u Beogradu u znatno većem obimu. 
 
Ovaj festival ubuduće će biti održavan i u Nemačkoj, na jugu Italije i od naredne godine u Južnoafričkoj Republici - rekao je Imširović. 
 
Svečano otvaranje festivala predviđeno je za sutra, na kojem će nastupiti Zoran Imširović, umetnički direktor i osnivač festivala. 
 
Narednog dana, u sredu, 4. avgusta, nastupiće portugalski pijanista Adrijano Žordao.
 
U četvrtak, 5. agusta predviđen je koncert klavirskog dua Maje Stojanovske iz Makedonije  i Tijagoa Nuneša iz Portugalije. 
 
Za petak 6. avgust planiran je koncert Marije Dinov iz Srbije, dok će poslednjeg dana  festivala nastupiti Biljana Gorunović pijanistkinja i profesorka Akademije umetnosti u Novom Sadu, koja će se predstaviti stvaralaštvom srpskih kompozitora. 
 
Svi koncerti biće održani u Pozorištu ,,Bora Stanković” sa početkom od 20 sati, a ulaz je slobodan.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: