PLAVA ZONA za TERETNI SAOBRAĆAJ u gradu

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.12.2018 - 09:30

Na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Odluke o organizaciji Gradske uprave grada Vranja, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, doneo je Rešenje o određivanju Plave zone na teritoriji Vranja, u kojoj je utvrđen poseban režim saobraćaja teretnih motornih vozila.

Unutar Plave zone nalazi se pešački sektor FOTO: Printscreen Unutar Plave zone nalazi se pešački sektor FOTO: Printscreen
„Plava zona“ ograničena je ulicama: Bulevar Avnoja, 11. Kongresa, Omladinskih brigada, Kraljevića Marka, Dubrovačka, Vuka Karadžića, Niška, Zlatiborska, Trg 7. Septembra, Dr. Kopše, Filipa Kljajića, Cetnjska, Vojvode Stepe, Zmaj Jove, Kosovska, Mišarska, Gnjilanska, Braće Veljkovića, Kolubarska i Trg Bratstva Jedinstva
 
Unutar Plave zone nalazi se pešački sektor koji se reguliše posebnim rešenjem. 
 
Kako stoji u rešenju, u "Plavoj zoni" dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih kategorija teretnih motornih vozila u skladu sa ovim rešenjem, izuzev u pešačkom sektoru Plave zone koji se reguliše posebnim rešenjem.
 
U „Plavoj zoni“, ne uključujući pešački sektor, dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje.
 
1. teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase do 3,5 t u vremenu od 00,00 do 24,00 sata.
 
2. teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase preko 3,5 t u vremenu od 00,00 do 08,00 i od 20,00 do 24,00 sata, osim teretnih motornih vozila korisnika carinskog terminala i špedicije, kojima je dozvoljeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje u ulicama 11. Kongresa i Omladinskih brigada u vremenu od 00,00 do 24,00 sata. 
 
3. teretnih motornih vozila svih kategorija koja se koriste za hitne intervencije, radnim mašinama i specijalnim teretnim vozilima u vremenu od 00,00 do 24,00 sata.
 
- Rešenja na osnovu kojih se odobrava kretanje izdavaće Odeljenje za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine.
 
Ona će, takođe, regulisati i zaustavljanje i parkiranje teretnih motornih vozila u „Plavoj zoni“, osim u pešačkom sektoru Plave zone koji se reguliše posebnim rešenjem, uz naplaćenu taksu u skladu sa Odlukom o lokalnim administrativnim taksama - rekao je za zvanični gradski sajt načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.
 
Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Vranja", a primenjivaće se od 1. januara 2019. godine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
marcco
24.12.2018. , 12:49
Rešite parkiranje, zaustavljanje, kao i kretanje vozila u suprotnoj kolovoznoj traci u celom Vranju, a posebno u centralnim ulicama. Nemoguće je voziti njima od parkiranih ili zaustavljenih vozila sa sva 4 uključena migavca, po principu ČS ĆU. Rešite propuštanje pešaka na pešačkom prelazu, kao i prelazak pešaka preko kolovoza na mestu označenom za to.
Humor
27.12.2018. , 08:50
Hahahaha e dobro je, pa ce sad i nas Njujork biti bolji. A kasica prasica punija. Pa vece plate za direktore i funkcionere.