Pljačkaša zlatare uhvatili POLICAJAC VAN DUŽNOSTI i dva saobraćajca

Lokalne vesti - Sreda 26.02.2020 - 12:50

Pokušaj pljačke zlatare u centru Vranja završio se neslavno po osumnjičenog jer je imao peh da su u blizini bila trojica pripadnika Policijske uprave.

S leva na desno: Boban Tasić, Nenad Petrović i Srđan Karavelić FOTO: PU Vranje S leva na desno: Boban Tasić, Nenad Petrović i Srđan Karavelić FOTO: PU Vranje
U utorak, nešto pre 19 časova, desio se pokušaj pljačke zlatare, a provalnik je uhvaćen u rekordnom roku.
 
Igrom slučaja, u blizini zlatare koju je obijena, nalazio se Boban Tasić, Vranjanac, zaposlen u Policijskoj stanici u Bujanovcu.
 
Budući van dužnosti, Tasić je to predveče šetao gradom sa suprugom i detetom, kada je čuo neobičan glasan prasak.
 
Profesionana čula su mu odmah kazala da se dešava nešto neuobičajeno pa je pohitao u pravcu odakle se čuo zvuk.
 
Tasićev instinkt ga nije prevario; zvuk je dolazio od polomljenog izloga zlatare, a policajac je ispred sebe ugledao provalnika koji se sa plenom spremao da umakne sa lica mesta.
 
Tasić nije ni za trenutak oklevao, već je pojurio osumnjičenog i u nepunih desetak metara ga sustigao i uhvatio.
 
Slučaj je hteo da se u blizini nađe i patrola gradske saobraćajne policije koju su činili Srđan Karavelić i Nenad Petrović koji su odmah pritrčali i pomogli kolegi da osumnjičenog savladaju i prebace u Policijsku upravu.
 
Kako saznajemo, sva trojica su prekaljeni i iskusni policajci koji godinama beleže dobre rezultate u službi.
 
Kada se dogodi ovako nešto, ne gleda se da li si na dužnosti ili ne, kaže Boban Tasić, najzaslužniji za sprečavanje pljačke.
 
- Svaki policajac treba da reaguje i postupa po pravilima službe, a sve u službi građana i zaštiti njihove imovine.
 
Ja sam reagovao tako i smatram da bi svaki drugi kolega to isto učinio na mom mestu - kaže Tasić.
 
Za pokušaj pljačke osumnjičen je M.M. (31) iz okoline Vranja kome je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.
 
Pronađeni nakit je vraćen vlasniku zlatarske radnje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
nikola
26.02.2020. , 14:30
licno sam video ceo dogadjaj,ljudi su uhvatili kralja koji je opljackao zlataru a ne policajci,oni su kasnije dosli,ne znam cemu ovoliko slikanje i zahvaljivanje kad i da su ga oni uhvatili to im je poso,ali ponovo kazem gradjani su ga uhvatili i oborili na zemlju,ajmo malo istine za promenu!