Pljušte kazne: Inspekcija češlja trgovce i ugostitelje, kažnjavaju se i korona redari

Lokalne vesti - Nedelja 17.10.2021 - 13:54

Inspekcijske službe počele su pooštrenu kontrolu sprovođenja epidemijskih mera, a u fokusu su sada tržni centri, gradski prevoz, prodavnice i ugostiteljski objekti.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, rekao je danas da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana - preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji, od toga nemali broj u Nišu, sigurno desetak privrednih subjekata, odnosno pravnih lica.
 
To su, kazao je za RTS, kazne od 300.000 i 150.000 dinara, ali je bilo kažnjavanja i korona redara koji nisu poštovali svoje obaveze.
 
- U javnom saobraćaju je određeni broj građana dobio kaznu kao fizička lica od 5.000 dinara i vozači gradskog saobraćaja, ne samo u Nišu, već i u Kragujevcu, Novom Sadu - rekao je Stamenković.
 
Prema njegovim rečima, za ova dva dana izuzetno je bio veliki broj nadzora, 30 odsto veći, izvršeno je preko 4.500 nadzora tokom petka i subote, broj izrečenih prekršajnih nadzora je 100 odsto veći, preko 21 milion dinara prema svim akterima koji nisu poštovali propise uredbom vlade i naredbom ministra zdravlja.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Marijan
19.10.2021. , 01:19
Vidosmo juce kako se postuju mere od strane predCednika na otvaranju Zemunske gimnazije kao i svih onih sendvicara koje je poveo za snimanje.