Po treći put: Dodeljene nagrade SLAĐANA VELJKOVIĆ

Lokalne vesti - Četvrtak 08.07.2021 - 14:43

U Sali Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, po treći put su dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“.

Laureati nagrade i žiri FOTO: D. Ristić/OK Radio Laureati nagrade i žiri FOTO: D. Ristić/OK Radio
Novinarske nagrade koja nose ime prerano preminule novinarke "Novosti" i "Novina vranjskih“ po treći put su dodeljene u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja.
 
Priznanje za najbolju reportažu pripalo je novinaru "Kurira" Zoranu Šaponjiču za tekst: „Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“
 
Novinarka "Novosti" Daliborka Alihodžić je primila priznanje za novinarski podvig, za reportažu „Počinje novi život: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“. 
 
Nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je Sanja Petrov urednica portala „Slobodna reč“.
 
Žiri je i ove godine imao težak zadatak da dodeli priznanja koja nose ime novinarke, nadaleko poznate po izvanrednim reportažama
 
- Nismo odustali od kriterijuma "šta bi na naš izbor rekla Slađana Veljković" - rekao je predsednik žirija Momčilo Popović, šef deska "Novosti".
 
Daliborka Alihodžić je rekla da "ne može i neće da veruje" da Slađane Veljković već 10 godina nema među nama.
 
- Ipak, želim da vas, Vranjancime, podsetim koliko je ona volela svoj grad, njegove ljude i koliko je bila posvećena pisanju o svom zavičaju - kazala je Daliborka.
 
Sanja Petrov se prisetila svojih prvih novinarskih koraka i prvog teksta u „Novinama vranjskim“ na čijoj je naslovnoj strani bila In memoriam fotografija Slađane Veljković.
 
U svom emotivnom izlaganju, o Slađaninom radu u "Novinama vranjskim" je govorio njen kolega Radoman Irić, istakavši da je neke od najboljih priča o Vranju u vremenu tranzicije napisala upravo Slađana, poručivši da njen duh i dalje živi među nama. 
 
Nagrade je obezbedio ovogodišnji sponzor, kompanije "Knauf Insulation".
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: