Počast palim borcima i žrtvama FAŠISTIČKOG TERORA

Lokalne vesti - Nedelja 15.09.2019 - 12:39

U Masurici kod Surdulice održan je tradicionalni komemorativni skup u znak sećanja na teške, ali slavne dane Narodnooslobodilačkog rata i zahvalnosti palim borcima, žrtvama fašističkog terora 1941-1945 i palim ratnicima od 1912-1918. godine.

Tradicionalni skup u Masurici FOTO: D. Milošević Tradicionalni skup u Masurici FOTO: D. Milošević
Veče uoči samog skupa bila je organizovana logorska vatra kojoj su prisustvovali predsednica opštine Surdulica dr Aleksandra Popović i predsednik Skupštine opštine i narodni poslanik Novica Tončev.
 
Bio je to svojevrsni čas istorije u prisustvu mnogobrojnih meštana među kojima je bilo i dece.
 
U Drugom svetskom ratu Masurica je imala 109 žrtava, od čega čak 70 kao posledicu fašističkog terora, što predstavlja najveći broj stradalih u odnosu na sva naseljena mesta na teritoriji opštine Surdulica.
 
Na dan obeležavanja stradanja položeni su buketi cveća pred spomenikom i izveden prigodan poetski recital, dok je kraći osvrt na dane koji su ostali u nezaboravu dao Dragoljub Manić, predsednik opštinskog odbora SUBNOR a, inače i sam učesnik rata.
 
Organizator skupa kojem je prisustvovala i delegacija SUBNOR-a iz Bosilegrada, bila je, kao i prethodnih godina, Mesna zajednica Masurica, pokrovitelj lokalna samouprava, a tehničku i ostalu neophodnu pomoć pružili su Surdulički kulturni centar i Turistička organizacija opštine Surdulica.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: