Počela gradnja JEFTINIH STANOVA: Mi gradimo BUDUĆNOST (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 08.02.2019 - 13:02

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić označio je početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju.

Vučić označava početak radova FOTO: D.Ristić/OK Radio Vučić označava početak radova FOTO: D.Ristić/OK Radio
Predsednik Srbije je na svečanosti poručio da će novi stanovi osigurati i olakšati budućnost pripadnicima snaga bezbednosti na jugu Srbije.
 
- Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo
 
Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda i spremnosti da je napravimo - rekao je on u obraćanju građanima.
 
Vučić je dodao i da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.
 
On je rekao da će u prvoj fazi biti izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana.
 
- To je život za više od 8.000 porodica, znači budućnost za njih i sigurna budućnost za sve nas - ocenio je predsednik Srbije.
 
Stanovi u Vranju biti prodavani po subvencionisanoj ceni od 400 evra po kvadratu, a otplata na rate 30 godina, što znači da će se rata kretati od 70 do 100 evra mesečno.
 
- Kada smo razmišljali gde da gradimo stanove, nadali smo se ovakvim mestima, gde je deo infrastrukture izgrađen, tu su već vrtići i škole.
 
Ovo mesto je toliko lepo da sam siguran da će oni koji grade u drugim gradovima, u Mitrovici, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, želeti da na ovakvim mestima budu građeni stanovi - naglasio je Vučić.
 
Srbija je krenula uspravno, ponosna baš tamo gde joj i mesto – u budućnost koju sama gradi i u kojoj će u Vranju, Vladičinom Hanu, Nišu, Surdulici, Leskovcu, Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu i svim drugim mestima živeti život dostojan življenja, rekao je Vučić i dodao da je sve što je do sada urađeno posvećeno upravo takvom životu u kojem nema mesta za obećanja i prazne priče.
 
- Kada se u ove stanove usele pripadnici snaga bezbednosti, najpre u njih 186, kada obezbedimo stanove za mlade, one koji se bave naukom, da budu svoj na svome, kada imaju gde da rade, onda ćemo moći da kažemo da smo završili ono što smo započeli i da ova zemlja ima budućnost - naveo je predsednik.
 
Kako je rekao, najviše je stanova koji su jednoiposobni i dvosobni - 54 odsto, jednosobnih je 22 odsto, dvoiposobnih i trosobnih je 18 odsto, a triposobnih i većih je šest odsto.
 
To, kako je rekao, na najbolji način odslikava i strukturu naših porodica, dodajuću da bi voleo da bi ubuduće trebalo da se obezbedi više od tih šest odsto troiposobnioh i većih stanova, jer bi to značilo da imamo više dece, a više dece je još veća garancija za budućnost Srbije.
 
Istovremeno sa Vranjem i u Nišu je označen početak izgradnje jeftinih stanova, a tamo je znak za početak radova dala premijerka Ana Brnabić.
 
Početku radova u Vranju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor BIA Bratislav Gašić, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič, direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
 
Pojedini građani Vranja su iskoristili i ovu priliku da se obrate predsedniku Srbije i ukažu mu na neke probleme, a Vučić je od jedne grupe Vranjanaca dobio i poklon, umetničku sliku sa motivom starog Vranja.
 

Foto Galerija

Početak gradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Цаке
10.02.2019. , 06:25
Будућност Србије иде за Немачку!