Počela izgradnja crkve u Zlatokopu

Lokalne vesti - Četvrtak 18.06.2020 - 13:13

Gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima prisustvovao je osvećenju i postavljanju kamena temeljca za izgradnju crkve Svetog Prohora Pčinjskog u selu Zlatokop.

Temelje hrama osveštao je episkop vranjski Pahomije FOTO: vranje.org.rs Temelje hrama osveštao je episkop vranjski Pahomije FOTO: vranje.org.rs
Inicijativa za izgradnju hrama pokrenuta je od Crkvenog odbora crkvene opštine Zlatokop i meštana
 
Gradonačelnik Milenković rekao je da su uz dobru saradnju lokalne samouprave i Eparhije vranjske obezbeđena sredstva za radove na izgradnji pravoslavnog hrama. 
 
- U sklopu obeležavanja 950. godišnjice manastira Sveti Prohor Pčinjski, danas počinje izgradnja još jedne crkve posvećene našem velikom svetitelju. 
 
U realizaciji projekta Grad učestvuje sa 700.000 dinara. Nastavićemo da pomažemo i podržavamo Eparhiju vranjsku i njene aktivnosti - naglasio je gradonačelnik. 
 
Ivica Nikolić predsednik Mesne zajednice Zlatokop, istakao je da su meštani srećni i zadovoljni što se u njihovom selu gradi crkva. 
 
- Zlatokop je selo sa preko 500 domaćinstava. S obzirom da je stara crkva urušena, došli smo na ideju da podignemo novu svetinju. 
 
Crkva površine 100 m2 nalazi se uz seosko groblje i imaće saborni karakter - rekao je Nikolić. 
 
U prisustvu meštana, temelje hrama osveštao je episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije vranjske. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: