Počele isplate sa računa za obnovu Pozorišta

Lokalne vesti - Nedelja 07.04.2013 - 11:02

Sa dinarskog računa pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja počele su isplate za određene radove na sanaciji oštećenja u požaru u kome je zgrada Pozorišta potpuno izgorela.

Pozorište posle požara Pozorište posle požara

Do sada je sa računa „skinuto“ skoro 400.000 dinara. Prema rečima v.d. direktora te ustanove Radmile Đorđević, radovi su se odvijali odmah nakon požara, a sada je Pozorište u mogućnosti da te radove i plati.

– Javno preduzeće „Novi dom“ iz Vranja je podrumske prostorije obezbedilo i obložilo daskama, tako da smo za tu uslugu tom preduzeću bili dužni 96.000 dinara.

Takođe, sve statičke poslove na zgradi Pozorišta radio je Građevinski fakultet iz Niša čiju smo uslugu platili nešto više od 263.000 dinara.

Svakako je naručilac posla grad Vranje, jer je i račun za prikupljanje sredstava za obnovu Pozorišta otvoren preko grada.

Sva sredstva sa našeg računa biće namenski iskorišćena – kaže Đorđevićeva.

Inače, do sada je na dinarski račun za obnovu pozorišta „Bora Stanković“ uplaćeno skoro 35 miliona dinara.

U toku je izrada glavnog projekta za izgradnju, a poslednji rok za završetak tog posla je 10. maj ove godine.

Zgrada pozorišta „Bora Stanković“ potpuno je izgorela u požaru koji je izbio 2. jula 2012. godine u ranim jutarnjim satima.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: