Počeo DOKUMENT 2018

Lokalne vesti - Nedelja 02.12.2018 - 10:39

Pod pokroviteljstvom grada Vranja počeo je 15. Međunarodni festival dokumentarnog filma “Dokument 2018”.

Sa otvaranja manifestacije. Foto: vranje.org.rs Sa otvaranja manifestacije. Foto: vranje.org.rs

Dobrodošlicu gostima poželeo je Slađan Stojanović Frenki, osnivač ove prestižne manifestacije ističući da će tokom trajanja festivala biti prikazan 21 film iz pet zemalja.

Vranjska publika će biti u prilici da vidi čak šest premijera, od kojih tri potpisuju domaći autori i isto toliko iz inostranstva.

Prisutnima su se predstavili  i nekoliko autora dokumentarnih fimova, a među prvima je bila Andrijana Stojković iz Vranja.

Potom je Maša Ilić Paunović, predstavnica Kragujevačkog festivala antiratnog i angažovanog filma uručila Slađanu Stojanoviću Frenkiju nagradu “Tori Janković” za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji.

Ovogodišnji “Dokument 2018” zvanično je otvorio gradonačelnik dr Slobodan Milenković napominjući da dokumentarni film nije samo prezentovanje pojedinačnih sudbina, već i kolektivne koju, iako ne proživimo lično, naučimo da poštujemo iz razloga što su je autori predstavili na razumljiv i opipljiv način.

- Autori filmova koji će biti prikazani prepoznati su na međunarodnoj sceni, i njihova ostvarenja imaće prliku da vidi i publika i iz drugih zemalja, što samo potvrđuje ozbiljnost i kvalitet festivala, čiji je pokrovitelj grad Vranje.

Lokalna samouprava je do sada nastojala da građanima stvori uslove za kvalitetan i bogat kulturni sadržaj, a s obzirom na to da govorimo o kontinuiranom procesu, naš rad i ubuduće će biti usmeren ka tom cilju
- naglasio je gradonačelnik dr Milenković otvarajući “Dokument 2018”.

Sve projekcije filmova biće u Domu vojske u Vranju od 19 sati, a ulaz je besplatan.

Festival se završava 4. decembra.  

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: