Počeo festival VREME RADOSTI (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 22.05.2019 - 13:49

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvorio je dečji festival “Vreme radosti “ u Gradskom parku, ističući veliko zadovoljstvo što se ova manifestacija, namenjena najmlađim sugrađanima, organizuje tri godine.

Sa otvaranja festivala. Foto: G.Mitić/OK Radio Sa otvaranja festivala. Foto: G.Mitić/OK Radio

- Ovo je najlepša i najveselija manifestacija jer priziva maštu, a ko ima maštu ima ceo svet na dlanu.

Ovo dvodnevno druženje  podsetnik je na bezbrižnost i slobodu koju nosi dečji svet. Igra nije zabava. Igrom učimo i stvaramo.  


Ona nam pomaže da iskažemo svoje talente i gradimo prijateljstva. Zbog toga je predškolsko vaspitanje i obrazovanje veoma važno.

Vrtić  je mesto u kojem se razvija kreativnost i stiče timski duh
. Deca su naša budućnost . Kažu da srećna deca izrastaju u srećne ljude, a današnji festival posvećen je dečjem smehu i dečjoj radosti
- rekao je gradonačelnik na otvaranju.

U nastavku programa nastupio je hor OŠ “Branko Radičević“ i plesni klub “Feniks“.

Organizovana je i radionica pod nazivom  “Oaza dečjih prava”, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).


Od 12 sati i 30 minuta biće izvedena predstava za decu “Na put oko sveta“ u  izvođenju pozorišta lutaka “Pepino“.

Nakon toga nastupiće učenici osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Branislav Nušić” i “Svetozar Marković”.


Od 15 sati na sceni u Gradskom parku planirana je predstava “Crno Pače“ u organizaciji  PU “Naše dete“, OŠ “Radoje Domanović“ i medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton“.

Za kraj današnjeg druženja, od 18 sati   biće održan koncert Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević uz pratnju hora Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“.

Druženje najmlađih nastavlja se i sutra, sa kompletnim programom od 11 do 19 sati. Na zelenim površinama postavljeni su štandovi vojske, policije, vatrogasaca, hitne pomoći, Crvenog krsta.

Održavaju se različite radionice, a za najmlađe su obezbeđeni i dvorci na naduvavanje, tramboline i to
bogani.

Takođe, organizovano je i druženje sa životinjama. Organizatori manifestacije su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU “Naše dete”, a generalni sponzor  “Gale ton”.
 

 

Foto Galerija

Dečiji festival VREME RADOSTI

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: