Počinje Nedelja Crvenog krsta

Lokalne vesti - Utorak 07.05.2024 - 09:26

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca 8. maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja u 2024. godini, u skladu sa opredeljenjem Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije će obeležiti sloganom "Sačuvajmo humanost"

Foto:Logo Foto:Logo
Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.
 
U svetu koji je obeležen krizama i gubicima bez presedana, značaj Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca još je veći. Dok obeležavamo ovaj značaj datum za ceo Međunarodni pokret, tema „Sačuvajmo humanost“ služi kao dirljiv podsetnik na trajnu posvećenost Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca da podrži ljudsko dostojanstvo, ublaži patnju i pruži pomoć ljudima koji se suočavaju sa teškim okolnostima, posebno u udaljenim i teško dostupnim područjima
 
Zaposleni i volonteri Crvenog krsta realizuju aktivnosti poštujući principe organizacije koji postaju njihova lična ubeđenja. Humanost, kao osnovni i izvorni princip naše organizacije aktuelnim dešavanjima u svetu svakodnevno je na ispitu. U našoj organizaciji humanost živi i svi članovi, volonteri i zaposleni svojim aktivnostima i delovanjem poštuju ovaj princip želeći da naša zajednica sačuva i promoviše humanost. Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je prilika da se promoviše humanitarni rad naše organizacije kroz različite programe koje sprovodimo.
 
Vodeći računa o potrebama drugih ljudi oko nas pokazujemo da svi možemo sami, ne čekajući na nekog drugog, da promenimo svet oko nas. Svi vole kada im se dogode male, jednostavne, dobre stvari. Takvim gestovima volonteri i zaposleni Crvenog krsta promovišu humanost.
 
Crveni krst Vranje će brojnim aktivnostima obeležiti ovogodišnju Nedelju Crvenog krsta, a između ostalog će održati sednicu Skupštine, povodom 11. maja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi prirediti svečano uručenje znakova priznanja za zaslužne pojedince i kolektive, organizovati prijem za penzionere i volontere, učestvovati na Dečijem Festivalu,  obilazak seoskih domaćinstava , realizovati brojne edukativne radionice u osnovnim i srednjim školama,  kao i tradicionalnu akciju „Paket za novorođenu bebu“ i brojne druge aktivnosti.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: