Počinje nedelja prevencije povreda u saobraćaju

Lokalne vesti - Subota 20.04.2024 - 09:23

U periodu od 22. aprila do 28. aprila 2024. godine, obeležava se Nedelja prevencije povreda u saobraćaju.

Foto:MUP Foto:MUP
Navedeni događaj obeležava se širom sveta svake poslednje nedelje meseca aprila, sa namerom da se skrene pažnja na katrastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i društvo u celini.
 
Napominjemo da su prema podacima Svetske zdravstvene organizacije  saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrti i teških telesnih povreda dece i osoba mlađih od 24 godine. U Republici Srbiji u poslednjih pet godina prosečno je na godišnjem nivou ginulo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a gotovo 16.000 lakše teelsne povrede. Gotovo polovinu poginulih na našim putevima čine pešaci, biciklisti i motociklisti, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobrćaju.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštovanjem propisa i odgovornim ponašanjem u saobraćaju daju direktan doprinos smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima. Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psiohaktivnih supstanci, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila.
OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: