Počinje rekonstrukcija šetališta

Lokalne vesti - Subota 25.05.2013 - 10:01

U ponedeljak počinju radovi na uređenju gavne ulice u Vranju, na potezu od „Novogradnje“ do Skupštine grada, najavili su nadležni.

Centar Vranja Centar Vranja

Vrednost tih radova je 500.000 dinara.

Goran Đorđević, direktor Direkcije za izgradnju kaže da je  prvom fazom rekonstrukcije osim uređenja šetališta planirano i preređivanje kocke na saobraćajnicama od zgrade Skupštine do Direkcije. Izvođač radova je vranjski „Vodovod“.

Đorđević kaže da će preređivanje kocke ići sporo jer je mali broj radnika koji znaju da odrade taj posao.

- Sređivanje kocke u tom delu grada je prioritet, jer je ona toliko oštećena da je više nemoguće voziti  ulicom koja je veoma bitna za gradski saobraćaj.

Dogovor je da to bude odrađeno za 25 do 30  dana ako dozvole vremenski uslovi – kaže Đorđević.

Prema rečima direktora Direkcije ovo sređivanje centra Vranja nije konačno. Postoji kompletan projekat za izgradnju šetališta u delu od zgrade Skupštine do bivše Robne kuće, za čiju realizaciju nema para.
 
- To je veliki projekat koji prilično košta, preko 100.000.000 dinara. Iz tog razloga nije ni ušao u komunalni program Direkcije za ovu godinu.

Dok ne budemo u poziciji da obezbedimo sredstva za njegovu realizaciju uredićemo koliko možemo, kako bi građani mogli normalno da saobraćaju i šetaju tim delom grada – objašnjava Đorđević.

On kaže da će se u okviru rekonstrukcije koja počinje u ponedeljak raditi i na uređenju platoa ispred Osnovnog suda i zgrade Skupštine.

U planu je i uređenje ulice Ivana Milutinovića od zgrade Pošte do kružnog toka pored Gradske crkve, a na jesen i zamena rastinja u žardinjerama koje su postavljene u tom delu Vranja.

Sređivanje zelenih površina odradiće „Komrad“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: