Podivljala reka srušila ZID od METAR I PO (VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 02.08.2018 - 17:42

Vranje – Vranjska reka koja se izlila u četvrtak u popodnevnim časovima napravila je veliku štetu u donjem delu grada u domaćinstvu Dragana Đorđevića.

Dragan pokazuje visinu zida kojeg je odnela bujica FOTO: D. Ristić/OK Radio Dragan pokazuje visinu zida kojeg je odnela bujica FOTO: D. Ristić/OK Radio
Pored domaćinstava koja su poplavljena u gornjem delu Vranja, kod Belog mosta, podivljala Vranjska reka je poplavila i deo dvorište i prizemlje kuće Dragana Đorđevića u ulici Marije Kiri.
 
Đorđević navodi da nabujala voda najpre srušila pregradni zid prema koritu reke.
 
Taj zid je napravljen kao zaštita od vodenih nanosa, ali ovaj put, Vranjska reka je narasla do nezapamćenog nivoa.
 
- Voda se prelila visoko iznad korita, srušila i odnela pregradni zid od oko metar i po visine.
 
Nivo reke dospeo je, kao nikad do sada, do otprilike metar i dvadeset iznad temelja – kaže Dragan.
 
Ukućani su, uz pomoć komšija i prijatelja uspeli da ispumpaju vodu iz prizemne prostorije, gde Đorđević ima radionicu.
 
Mašine nisu oštećene, ali je, kako kaže, uništen materijal u vrednosti od oko 500 evra.
 
Improvizovani most od debala koji je jedan od komšija podigao pored kuće Đorđevića godinama je služio celom komšiluku, ali je ovog puta Draganu učinio medveđu uslugu.
 
- Moramo da ga srušimo jer, čim nadođe voda, tu se sakupi šiblje i granje koje napravi branu, te se voda prelije u moje dvorište.
 
To se i ranije dešavalo prilikom jačih padavina, ali sada ne smem da čekam noć da situacija ne postane gora – zabrinut je Dragan Đorđević.
 
Osim ovog slučaja, u donjem delu Vranja nije zabeležena značajnija šteta od izlivanja Vranjske reke, osim što je jednom Draganovom komšiji bujica odnela deo pripremljenog ogrevnog drveta za zimu.
 
Kako je najavljeno, Štab za vanredne situacije formirao je interventnu ekipu koja će pratiti tok Vranjske reke, ekipu koja će pratiti stanje najugroženijih mostova, kao i tim koji će obići obići poplavljena domaćinstva i razgovarati sa sugrađanima. 
 
 
Nabujala Vranjska reka u dvorištu Dragana Đorđevića
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: