Podrška INOVATORIMA: Ministar Popović u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.04.2018 - 09:00

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović predstaviće u utorak u Vranju programe podrške tehnološkim inovacijama.

Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj FOTO: YouTube printscreen Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj FOTO: YouTube printscreen
Fond za inovacionu delatnost objavio je početkom meseca javni poziv za programe podrške tehnološkim inovacijama - Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.
 
Tim povodom biće održano predstavljanje ova dva programa u utorak, 17. aprila sa početkom u 12 časova u Velikoj sali Skupštine grada Vranja.
 
Skupu će se obratiti ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Saša Lazović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
 
Istovremeno, predstavnici Fonda za inovacionu delatnost na čelu sa direktorom Ivanom Rakonjcem predstaviće programe i uslove za podnošenje prijava za finansiranje inovativnih projekata. 
 
Svrha programa je obezbeđivanje direktne finansijske pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji za razvoj inovativnih usluga, procesa i proizvoda sa tržišnim potencijalom u iznosu do 80.000 evra odnosno do 300.000 evra.
 
Od 2017. godine programi se finansiraju iz budžeta Republike Srbije kroz „Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja“ (na osnovu sporazuma o zajmu sa Svetskom bankom). 
 
Ukupni budžet za ova dva programa u 2018. godini iznosi 400 miliona dinara.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: