Podrška od države: Počinje prijava za pomoć od 20 EVRA

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.11.2021 - 11:51

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas na RTS-u da danas počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
On je objasnio da građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koja će im biti automatski isplaćena u decembru.
 
Podsetio je da je za tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra.
 
Ministar je rekao da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.
 
On je izjavio da je država ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: