PODRŠKA POVRATNICIMA NA KOSMET: EU daje opremu i obuku za biznis

Lokalne vesti - Sreda 02.10.2019 - 12:35

U okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju“, u toku je javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak sa teritorije deset gradova i opština, među kojima je i Vranje.

Obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za 90 porodica Obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za 90 porodica
Sva zainteresovana lica mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate u vrednosti od 2.500 evra kao i za obuku za pokretanje posla
 
U okviru javnog poziva, ASB i CenTriR organizovali su danas u Vranju javnu prezentaciju interno raseljenim licima koja su zainteresovana za ovu temu, pruživši im sve potrebne informacije, odgovore na pitanja i uputstva za prijavu. 
 
- Kroz poziv će biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica
 
Oprema i program obuka će interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka - rekla je Venesa Belkić, izvršna direktorka Organizacije Centar za ravnomerni regionalni razvoj. 
 
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za pokretanje posla se raspisuje u okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju“, koji finansira Evropska unija.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: