Podrška Vranja INVALIDIMA

Lokalne vesti - Četvrtak 12.09.2019 - 09:37

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Dejan Ivanović priredili su prijem za predsednika Saveza slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije, Milana Stošića i sekretara Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije u Vranju, Maju Đorđević.

Sa sastanka kod gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs Sa sastanka kod gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs

Tom prilikom bilo je reči o poboljšanju uslova korišćenja besplatnog prevoza za slepe i slabovide osobe, kao i za njihove pratioce.

Kako se čulo jedino Vranje i Bujanovac
na teritoriji Pčinjskog okruga, ispunjavaju obaveze po pitanju besplatnog autobuskog prevoza ovih lica.

Takođe, razgovaralo se i o ostalim problemima sa kojima se slepe i slabovide osobe susreću u svakodnevnom životu, ali i o rezultatima koje postižu u svim sferama društvenog života.

- Grad Vranje maksimalno podržava sve organizacije osoba sa invaliditetom i izdvaja sredstva za njihovo nesmetano funkcionisanje. Takođe, lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći da poboljša položaj i kvalitet života ovih lica, pre svega infrastrukturnim uređenjem u skladu sa njihovim potrebama - naglasio je Milenković.

Predsednik Saveza slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije, Milan Stošić, ukazao je na važnost saradnje sa lokalnom samoupravom, kao i na neophodne aktivnosti kako bi se pomoglo članovima Međuopštinske organizacije slepih u Vranju.

- Nama mnogo znači svaka vrsta pomoći, a posebno podrška naših programskih aktivnosti - naglasio je Stošić.

U Srbiji, prema podacima Saveza slepih, ima oko 12 hiljada slepih i slabovidih osoba.

Na području Pčinjskog upravnog okruga je oko 300 slepih i slabovidih osoba, od toga 15 dece.
 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: