Podrške i osude blokade autoputa

Lokalne vesti - Četvrtak 13.02.2014 - 11:07

U anketi OK Radija na pitanje „Podržavate li blokadu autoputa Jumkovih radnika?“, mišljenja posetilaca našeg portala o devetočasovnom zaustavljanju saobraćaja na međunarodnom putu Niš-Skoplje su podeljena, a rezultati približni.

anketa OK Radija anketa OK Radija

Od ukupnog broja glasača, 56,7 odsto njih je podržalo blokadu puta, dok je za nešto više od 10 odsto manje njih štikliralo odgovor „ne“, ukupno 43,3 odsto.

Informacije o blokadi autoputa izazvale su i brojne reakcije čitalaca u vidu komentara, koji su uglavnom podeljeni.

Dakle, dok su sa jedne strane bodrili štrajkače u nameri da blokadom dođu do ostvarivanja svojih radničkih prava, sa druge strane mnogi su osudili postupak „Jumkovih“ radnika, jer su, kako su pisali, nedužni putnici na autoputu bili „žrtve nezadovoljnih radnika“.

Prenosimo neke od komentara:

„I sad će pred izbore da dobiju jednu platu i opet će da glasaju za iste lopove kao i do sad“.

„Сви на аутопут !!!Ајде Врањанци, ајде Србијоооооооо !!!!!“.

„Radnici Yumca, smesta da su se sklonili s puta. Nek idu u Beograd da traže svoje pravo. Nismo dužni da trpimo njihove aktivnosti, niti ih mi možemo rešavati. Zato neka ostave na miru građane Vranja i putnike koji tuda prolaze. Ovo je potez očajnika, a ako su dotle stigli, spasa im nema!“.

„Ovako izgleda cirkus...Ovo nije borba za radnička prava ovo je borba za novu mandru!“, „Svaka čast na radikalnom potezu. Istrajte do kraja. Puna podrška....“.

„Zaustaviti saobraćaj je divljaštvo. Ignorisati zahteve radnika takodje. Bitno da smo organizovali izbore, ostalo nije bitno. Helikopteri odmah da lete za Vranje, da ne leti perje!“.

„Podrška radnicima!!!!!! Isterajte do kraja. Beograd je zaboravio da Vranje postoji.“.

„Upravo sam se vratio otuda, ovo je vrh bezobrazluka. Pa oni tamo prave piknik, sede po okolnim kafanama i većina od tih "štrajkača" je pijana. I kakvi 1500, nema ih vise od 300. Što ne pišete i o tome gospodo novinari?“.

„Kakvi razbojnici? Koga oni to na autoputu maltretitraju? Ko od putnika treba da im reši probleme?“.

„Nek idu u Beograd, dosta su nas na lokalu maltretirali!“.

OK Radio će i u četvrtak pratiti odvijanje situacije u Vladi Srbije, gde je za 13 sati zakazan sastanak štrajkaća sa premijerom Ivicom Dačićem, o čemu ćemo vas blagovremeno izveštavati.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: