Poezija kao LEK: Utrnule reči ANE ILIĆ

Lokalne vesti - Subota 31.03.2018 - 23:40

Vranje - Iz štampe je izašla treća po redu knjiga pesama Ane Ilić “Utrnule reči”, mlade i darovite autorke iz Vladičinog Hana, čije je stvaralaštvo vid borbe protiv retke bolesti sa kojom se suočava.

Ana Ilić, pesnička heroina FOTO: anailic.rs Ana Ilić, pesnička heroina FOTO: anailic.rs
Knjiga je u prodaji po već poznatoj “po meri srca” ceni, odnosno po ceni koju kupac sam bude odredio, a naručuje se porukom u inboks Fejsbuk stranice “Pod svetlom istine – Ana Ilić” ili u putem web stranice anailic.rs.
 
Sav prihod od prodaje je namenjen za lečenje, pesnički razvoj i dalje stručno usavršavanje mlade pesnikinje.
 
Kao pokrovitelj Aninog stvaralaštva, tim povodom, književnica Ivana Kuzmanović je napisala:
 
- Ana, sa svoje strane daje nemerljivo: poeziju koja je već ušla u Antologiju srpskog pesništva i srca svih koji su imali prilike da je sretnu, istovremeno postavši svetlost, nada i podrška onima koji su se, poput nje, zatekli na margini, umesto u samom centru života.
 
Odlukom da poezijom zakorači u život postala je ne samo pesnička heroina, već predvodnik na stazi psihičkog i fizičkog izbavljenja.
 
Sledeći je, ne možemo se izgubiti. Čitajući njene stihove, možemo se pronaći – piše Kuzmanovićeva.
 
Ana Ilić navodi da je na objavljivanje zbirke dugo čekala, tako da su njene reči “utrnule”.
 
- Čekala je da otpadne sa mene taj utrnuli deo, ali da to čini celinu koja može da liči na bilo šta i može da bude bilo šta, bilo ko.
 
Zato sad, period pisanja ove knjige vidim kao jedno nadrealističko iskustvo, a nadam se da će takvo iskustvo biti i za onog koji čita.
 
Iznad realnosti – nije fantazija, nego tu nalazim sva prokletstva i blaženstva ovog sveta, pišem u zavisnosti od onoga na šta naiđem, tako da cela knjiga ne nosi samo jednu emociju i jedan motiv – kaže pesnikinja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: