Pojačane snage bezbednosti na jugu Srbije (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 09.05.2015 - 20:26

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je bazu žandarmerije u Ristovcu kod Vranja i bazu “Kozjak” nadomak Preševa.

ministar Stefanovic na bazi Kozjak - FOTO: A. Stojkovic ministar Stefanovic na bazi Kozjak - FOTO: A. Stojkovic

Kako je saopštio ministar, u Kopnenu zonu bezbednosti i granično područje prema Makedoniji upućene su pojačane jedinice žandarmerije i protivterorističke jedinice.

Na jugu Srbije primećeno je i pojačano prisustvo granične policije i svih drugih policijskih snaga.

Stefanović je rekao i da je razgovarao sa ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloskom i da je čvrsto uveren da će se policijske snage Makedonije izboriti sa terorističkim pretnjama koje sada ugrožavaju njihove građane.

- Moramo da budemo ozbiljni i odgovorni kako bi pokazali svima onima koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na teritoriju Srbije da će brzo i efikasno biti zaustavljeni.

Mi situaciju u Makedoniji pratimo od početka, povećali smo borbenu gotovost i nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi - kazao je ministar policije i dodao da građani juga Srbije nemaju razloga za brigu i da je sve „pod kontrolom“.


Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će Vlada Srbije pratiti mogući izbeglički talas, kako bi pravovremeno reagovala radi smeštaja i prihvata tih ljudi.

Kako se nezvanično saznaje, ukoliko dođe do te situacije, prihvatni centar biće u Vranju.

U oružanom sukobu policije i zasad nepoznate, velike i naoružane grupe u Kumanovu, koji traje od subote ujutru, ranjeno je više od 20 ljudi, a troje je izgubilo život.

U subotu oko 16 sati uveden je policijski čas, a građani strahuju od noći, jer se još uvek čuju pucnji i rafali.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

                                  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: