POLICIJSKI VETERAN IVAN: Pomozite, molim vas! (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 07.04.2020 - 12:12

Ivan Sekulić (48), policijski veteran iz borbi na Kosovu i Metohiji, bez ikakvih je prihoda i teško bolestan, pa mu je potrebna svaka vrsta pomoći.

Ivan Sekulić u Pionirskom parku. Foto: S.Tasić/OK Radio Ivan Sekulić u Pionirskom parku. Foto: S.Tasić/OK Radio

Zbog toga se obratio svojim saborcima i javnosti, tražeći pomoć.

- Dragi moji ja nemam snage da bilo šta radim, ni trodon mi ne pomaže, da ublaži nepodnošljive bolove. Neobavezno, ko može da mi pomogne, jer sve moram plaćati.

Nemojte pogrešno da shvatite moj apel za pomoć, ko može da pomogne, ja još nisam na samrtnoj postelji. Hvala vam braćo po oružju.

Moj broj u Komercijalnoj banci je 205 - 9001008568412  - 49
 
- navodi Ivan u svom obraćanju saborcima za pomoć.

Njegova situacija, kao i njegove stare i bolesne majke u Blacu, dodatno je otežana zbog trenutnog stanja u zemlji i mera koje su preduzete radi sprečavanja širenja korona virusa.

Više od pet meseci Ivan Sekulić je u Pionirskom parku protestovao tražeći ostvarivanje svojih osnovnih ljudskih prava kao veteran rata, ali i tražeći zaštitu dece koja su žrtve pedofila, kao što je to bio slučaj sa njegovom ćerkom pre tri godine.

Život u šatoru, po zimi i hladnoći, uz  miševe i bube, bili su Ivanova realnost u sred Beograda, čitavih pet meseci.

- Iako sam kao pripadnik Posebne jedinice policije učestvovao u najtežim borbama na Kosovu i Metohiji 1998/99 godine, bio i ranjen, danas sam bez ikakvih prihoda.

Bolestan sam i nisam u stanju da radim. Konstatovali su mi početnu diskopatiju, multiple periraikularne ciste na više nivoa i još mnogo toga na kičmi. Takođe, imam i redovnu psihijatrijsku terapiju
- pojašnjava Ivan.

On pokušava da dokaže da je ratovao, kako bi mu država dala nekakva primanja, jer zbog bolesti nije sposoban za rad.

Obratio se Ministarstvu za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi dobio invalidsku penziju.

No međutim, njegovi zahtevi su odbijeni,
čak i nakon odluke Upravnog suda da usvoji žalbu na takve odluke.
 

Ivanova ćerka Isidora se od karcinoma razbolela 2012. godine, kada joj je bilo 12 godina. Otkriven joj je tumor “juling jelin sarkom”, koji je veoma redak, i koji joj je napao rebra.

 

Isidora je preminula 2017. godine, a dve godine pre toga, iako teško bolesna, bila je zlostavljana od strane pedofila u Jagodini, gde je živela sa majkom i bratom.

S.T. 

Foto Galerija

Ivan Sekulić, veteran PJP

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: