Političke igrarije oko epidemije

Lokalne vesti - Petak 19.10.2012 - 15:41

Prijavljivanje epidemije neidentifikovane bakterije u Vladičinom Hanu je politička igra direktorke vranjskog Zavoda za javno zdravlje, tvrde čelnici te opštine.

Mladenović i Antić Mladenović i Antić

Goran Mladenović, prvi čovek Vladičinog Hana za OK Radio kaže da je cela priča veoma sumnjiva, jer su zaraženi pacijenti u hanski Dom zdravlja primljeni još pre nedelju dana.

 – Sumnjivo je zbog čega se priča podgrejava nakon toliko vremena. Mislim da je reč o pokušaju skretanja pažnje sa problema zaraženog Aleksandrovačkog jezera.

Treba dobro razmisliti o tome i svakako je podizanje galame i unošenje panike među građane nepotrebno.

Zvanični podaci kojima raspolažemo pokazuju da je toga dana u ambulantu primljeno šestoro dece i petoro odraslih stanovnika jedne ulice. Svi oni pili su vodu iz istog bunara.

Taj bunar je u privatnom vlasništvu i ni u kom slučaju ne može biti u ingerenciji opštinskog „Vodovoda“.  To je klasičan primer porodičnog trovanja vodom iz neispravnog bunara.

Zašto to nije objavljeno pre nedelju dana, nego baš sada?

Simptomatično je da se priča aktuelizuje nakon afere Aleksandrovačkog jezera -  kaže Mladenović.

Sa druge strane, direktorka vranjskog Zavoda za javno zdravlje Eržika Antić demantuje sve priče oko politizacije situacije sa epidemijom.

– Da li je moguće da su i sada političari umešali svoje prste?  Imala sam sastanak sa ljudima iz „Batut“-a i reč je o epidemiji još uvek neidentifikovane bakterije kojom je zaraženo 40 meštana Vladičinog Hana.

Ako ne upozorim javnost o eventualnoj opasnosti, onda je to politička priča. Sada imamo situaciju gde obaveštavam građane o epidemiji zaraze i opet je to politička igra.

Ovo više postaje krajnja besmislica i ne znam kuda vodi.

To je čist bezobrazluk i mislim da stvarno više nije u redu. Zamolila bih sve te ljude da počnu da se bave politikom, a moju struku neka ostave na miru, kako bi mogli da radimo svoj posao - kaže Antićeva.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: